Інтернет на новоокупованій території Луганщині доступний лише рашистам, які заселились у віджаті будинки

У тих районах Луганської області, які окуповані після 24 лютого 2022 року і де немає зв’язку з регіонами, підконтрольними Уряду України, з’явилась можливість підключити Інтернет. Але він настільки дорогий, що його підключають лише рашисти, які оселились у віджатих будинках, повідомляє джерело "ОстроВа" 28 січня.

"У наш будинок заселились росіяни, й нам повідомили, що вони на днях підключили Інтернет", – каже джерело "ОстроВа" – мешканка села Йовсуг Старобільського (до адмінреформи Біловодського) району, яка виїхала з села.

Як кажуть місцеві мешканці, у північних районах Луганщини наразі з’явилась можливість підключити Інтернет, але він настільки дорогий, що пересічний місцевий мешканець його навряд чи спроможний оплатити.

"Аби підключити супутниковий Інтернет на окупованій Луганщині, вам доведеться заплатити 30 тисяч рублів", – написав Телеграм-канал "СхідUA" 26 січня.

Уточнюється, що на цій території діє курс гривні "один до одного", тобто за тамтешнім курсом це 30 тисяч гривень. А за даними центробанка РФ це 15809,04 грн станом на 28 січня. У той же час підключення Інтернету у Кіровоградській області, до прикладу, обійдеться у суму порядку 500 грн.

"І це лише за підключення. Обслуговування чи, як його називають, "місячний тариф на 50 ГБ", вам обійдеться у 6 тисяч рублів, – пише Телеграм-канал "СхідUA" про Інтернет на ново окупованій Луганщині. – Сама швидкість такого Інтернету жахлива. Як повідомляють наші джерела, більш-менш користуватися ним можна лише пізно увечері або вночі. Якщо ж використали свої 50 ГБ, то за підключення додаткових ГБ треба буде викласти ще не одну тисячу рублів".

Відповідно, за словами джерела "ОстроВа", Інтернет у цих районах області підключають лише окупанти, які заселились у будинки місцевих мешканців.

Раніше повідомлялось, що колишній "заступник міністра енергетики ЛНР", який "передав" окупантам вугільну галузь Луганщини, отримав підозру.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті