Херсон: водопостачання відновлено на 90%, повертається тепло, світло та мобільний зв'язок

У Херсоні централізоване водопостачання відновлено на 90%, процес підключення абонентів триває. Про це у Телеграм повідомив глава Херcонської ОДА(ОВА) Ярослав Янушевич.

За його словами, також відновлено водопостачання у Степанівці.

У Херсоні відновлено роботу 32 котелень з 46. До централізованого теплопостачання підключено 618 житлових будинків з 1156.

Також фахівці відновили роботу 4 базових станцій мобільного зв’язку у Херсоні: по дві – у Суворовському та Дніпровському районах міста. Також відновлено 2 станції у Херсонському районі: в селищі Зеленівка та селі Чорнобаївка. Загалом оператори мобільного зв’язку відновили роботу 102 базових та 3 пересувних станцій на звільненій Херсонщині.

Для відновлення світла на Херсонщині працює 32 бригади – це 176 робітників та 61 одиниця техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, які живлять Високопілля, Трифонівку, Нововоронцовку, Осокорівку, Херсон, Чорнобаївку, Степанівку, Новогригорівку та Архангельське. Минулої доби відновлено електропостачання частини Херсона, Чорнобаївки та Білозерки. Також світло відновили у Степанівці, зі світлом – 1419 абонентів.

У Великій Олександрівці (підключено 1063 абонентів з 2301), Новодмитрівці (підключено 158 абонентів з 272), Старосіллі (підключено 26 абонентів з 131) та в Малій Олександрівці (підключено 159 абонентів з 344) продовжується поетапне поновлення розподілу природного газу, виконання ремонту пошкоджених ділянок мереж по населених пунктах та пуск газу наявним побутовим споживачам.

Тривають роботи із розчищення доріг на Херсонщині. Нині фахівцям вдалося розчистити 173 кілометри доріг державного значення та 296,9 кілометра – місцевого.

Протягом 5-8 грудня у деокупованих населених пунктах Херсонщини працюють "Лікарі без кордонів", які проводять медогляд та роздають ліки населенню. За три дні оглянуто понад 200 осіб.

"ПриватБанк" відновив роботу п’ятого відділення у Херсоні. Тепер жителі мікрорайону ХБК можуть скористатися послугами каси, банкомата і терміналу самообслуговування. Відділення працює за адресою: вулиця Ілюши Кулика,149/29 (понеділок – п’ятниця, з 8:30 до 15:30), - йдеться у повідомленні.

 

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті