Харківський суд звільнив від покарання рашиста, що бомбив місто

Суд у Харкові звільнив від відбування покарання для обміну як військовополоненого російського льотчика, який бомбив Харків.

У постанові Дзержинського районного суду Харкова, оприлюдненій у Єдиному реєстрі судових рішень, зазначено, що льотчика ЗС РФ було засуджено 2 березня за скоєння злочину проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку і призначено покарання до 12 років позбавлення волі. Російський військовослужбовець перебував у Київському СІЗО як військовополонений до набуття вироком законної сили.

Згідно з постановою, до суду було подано клопотання прокурора про звільнення засудженого льотчика від відбування покарання.

"Клопотання групи прокурорів... про звільнення від відбування покарання щодо засудженого... задовольнити. Звільнити від відбування покарання засудженого вироком Дзержинського районного суду Харкова... з огляду на ухвалення уповноваженим органом рішення про передання його для обміну як військовополоненого", - зазначено в постанові суду.

У рішенні суду зазначено, що засудженого має бути звільнено з-під варти і передано представникам уповноваженого органу, який відповідає за поводження з військовополоненими, - Головного управління розвідки Міністерства оборони України - "для організації та проведення його обміну як військовополоненого".

Постанову суду може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом семи днів із моменту оголошення.

Як раніше повідомлялося, окупанти у "ЛНР" засудили українського журналіста та правозахисника Максима Буткевича до 13 років колонії. 

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті