Харків залишився без ТЕЦ, на відновлення підуть роки

Фото - KharkivToday Фото - KharkivToday

Обстріли  Харкова 22 березня призвели до руйнування енергетичних об'єктів, і наразі електричне живлення Харкова відбувається завдяки іншим регіонам. Про це повідомила "Суспільному"  представник ТЕЦ-5 Наталія Вербова. 

За її словами, внаслідок масованої атаки росіян найбільших руйнувань зазнала ТЕЦ-5. Через це живлення міста відбувається силами інших регіонів.

"Повністю оцінити масштаби завданих теплоцентралі збитків та необхідних відновлювальних робіт на об’єкті можна буде лише після завершення огляду та розбору завалів. Але, на думку енергетиків, вже сьогодні очевидно, що це вкрай трудомісткий і затратний процес, порівнянний із новим будівництвом," - розповіла вона.

Водночас директор ТЕЦ-5 Олександр Мінкович, розповів, що для відновлення централі необхідно виготовити ексклюзивне обладнання для енергоблоків, зокрема, турбін, генераторів.

"У разі повноцінного фінансування робіт, допомоги з виробництвом і постачанням устаткування, процес реконструкції триватиме не один рік", - сказав він.

Як повідомлялося, станом на 24 березня у Харкові без світла залишалося до 200 тисяч абонентів. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті