ГУР завербувало російського лейтенанта, що перевів 11 бійців на бік України

Головне управління розвідки Міністерства оборони України успішно провело спецоперацію "Бариня", у результаті якої вдалося завербувати одного з російських кадрових військових. Лейтенант переконав 11 військових РФ здатися в полон. Про це повідомив представник ГУР МОУ Андрій Юсов на пресконференції, повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що звербований розвідкою російський військовий Данило Алфьоров також був присутній на пресконференції.

За словами Алфьорова, він звʼязався з українською стороною завдяки проєкту "Хочу жить". Російський військовий співпрацював з ГУР з червня 2023 року та переконав 11 російських військових здатися в полон.

"Українська сторона запропонувала мені знайти військовослужбовців РФ, які хочуть здатися в полон за програмою "Хочу жить". За період співпраці мені вдалося вивести в полон три групи військових. Після того, як мене почали підозрювати, я сказав куратору з "Хочу жить", що виходжу. Потрапивши на територію України, зустрівши українські ССО, я пройшов всі процедури, передбачені для військових РФ, які здалися в полон", - розповів лейтенант армії РФ.

Росіянина транспортували на підконтрольну Україні територію Сили спеціальних операцій ЗСУ.

Нагадаємо, "Хочу жить" - державний проєкт Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, створений за підтримки Міністерства оборони України та Головного управління розвідки. Проєкт має на меті добровільну здачу в полон військовослужбовців збройних сил Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Як повідомлялося, кількість заявок громадян РФ про добровільну здачу в полон перевищила 25 тисяч. 

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті