ГУР спростувало російський фейк про знищення Black Hawk

Російська пропаганда стверджує про нібито збиття українського вертольота Black Hawk поблизу кордону з Росією. Втім, це не відповідає дійсності. Про це повідомив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов в коментарі РБК-Україна

Так званий "військовий кореспондент" Росії Євген Піддубний заявив про те, що російські терористи збили вертоліт українських воїнів в районі Лукашівки Чернігівської області. За його словами, мова йде, ймовірно, про UH-60 "Black Hawk".

Зокрема він стверджує про те, що:

  • на борту вертольота нібито перебували до 20 осіб;
  • українські військові планували висадку на території Козинки, Бєлгородської області для "створення видимості контролю над населеним пунктом".

У ГУР МО категорично заперечили  цю інфорацію.

"Звісно, що ні. Ця інформація є черговою брехнею російської пропаганди. То вони повідомляли про півтори тисячі загиблих українських військових у Бєлгородській області, то ще якісь нісенітниці. І от чергова історія з Black Hawk. Black Hawk в строю, виконують поставлені завдання і з ними все добре", - заявив Юсов.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті