ГУР зірвали спробу окупантів зв'язатися з директором компанії Baykar від імені Шмигаля (ВІДЕО)

Російські спецслужби намагалися влаштувати провокацію проти генерального директора компанії Baykar Defence Халюка Байрактара. Про це повідомляє Головне управління розвідки України 9 жовтня у Telegram.

"Російські спецслужби намагаються освоїти технологію deepfake. Вона базується на штучному інтелекті і дозволяє створити фальшиве відео, де відома людина начебто говорить не властиві їй речі. Цього разу росіяни спробували зв'язатися з одним із засновників компанії Baykar Defence, яка виробляє знамениті безпілотники Байрактар, Халюком Байрактором", - повідомили розвідники.

Причому розмова велася нібито саме від особи прем'єр-міністра Дениса Шмигаля – саме його відеозображення було створено за допомогою deepfake. Метою цієї операції була спроба дискредетувати співпрацю між Україною та Туреччиною.

Однак нашим розвідникам вдалося перехопити дані про можливу провокацію.

"Замість очікуваної розмови з паном Хайлюком, росіянам "пощастило" поспілкуватися з не менш фейковим "секретарем компанії Baykar". А також відповідати на питання "а що ж сталося сьогодні з Кримським мостом", - додали представники ГУР.

Окремо наші розвідники зазначили, що російські оперативники не змогли добре приховати себе, тому викрили себе фразою "бабине літо", сказаною на російський манер.

Нагадаємо, напередодні представники ГУР повідомили, що у Москві почалися масові арешти російських військових.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті