ГУР: Путін і Пригожин очолюють список тих, кого Україна хоче ліквідувати. У списку також Шойгу, Кадиров, Герасимов

Україна має умовний список людей, яких бажає ліквідувати. Його очолює путін і Пригожин. Про це повідомив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю Welt, опублікованому 24 травня.

"Путін, тому що він координує і вирішує, що відбувається. Але зрештою кожному доведеться відповісти за свої дії. Начальник Генштабу Валерій Герасимов і міністр оборони Сергій Шойгу спланували атаку і тепер не можуть повернутися назад", – так Скібіцький відповів на запитали, хто очолює список людей, яких Україна хоче ліквідувати.

Крім того, Скібіцький зазначив, що Україна намагається ліквідувати засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Представник ГУР також згадав про Рамзана Кадирова. В умовному списку також значиться командувач російським вторгненням Сергій Суровікін і російські командири, які заходили в Україну, думаючи, що вони будуть на параді.

На запитання, де проходить межа цього списку та чи розглядається можливість ліквідації цивільних, як олігархів чи пропагандистів, представник української розвідки сказав: "Ми воюємо, і це наші вороги. Якщо важлива фігура виробляє та фінансує для них зброю, то її ліквідація врятувала б життя багатьом мирним жителям... Згідно з міжнародними конвенціями, це є законною ціллю".

Щодо путіна Скібіцький також зазначив: "Він помічає, що ми все ближче до нього наближаємося, але, може, він теж боїться бути вбитим своїми. Багато людей у ​​Росії все ще підтримують цю "спецоперацію", але завдяки соцмережам і перевірці телефонів ми знаємо, що зараз так багато росіян загинуло, що це лякає людей".

Раніше з посиланням на голову ГУР Буданова повідомлялось, що абсолютна більшість еліт росії проти війни, але керівництво РФ досі утримує контроль над системою.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті