Група мобілізованих росіян ховається у лісі під Луганськом від власного командування – росЗМІ

У лісі під Луганськом група нещодавно мобілізованих росіян уже два тижні ховається від командування. Про це повідомляє "Сибір Реалії".

Видання, з посиланням на родичів окупантів, повідомляє, що "чмобіки" не можуть повернутися до частини, оскільки на них чекає покарання за дезертирство. Зокрема, журналісти наводять слова Олени Солодонікової. Її сина мобілізували 26 вересня.

Через три дні сина Солодоникової разом з іншими доставили до прикордонної частини в Ростовській області, а за тиждень – до окупованої Луганської області. При цьому начальство обіцяло росіянам тримісячну підготовку в Омську.

"За даними нашого джерела, в обох частинах призовників називали "м'ясом", - пише видання.

Вже після перекидання на Луганщину мобілізовані потрапили під мінометний вогонь і вирішили відступати. Причому нікого з офіцерів поряд із ними не було. В результаті вони відступили в ліс і не ризикують повертатися в розташування частини – там на них чекає кримінальна відповідальність за дезертирство.

"Родичі військовослужбовців звернулися за допомогою до депутата Держдуми від Томської області Тетяни Соломатиної. Вони просили "дати мобілізованим нормальне командування" та відправити їх на навчання, проте депутат заявила, що "офіцери відмовляються працювати з дезертирами", - підсумували журналісти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "вагнерівці" розстріляли за дезертирство завербованого у ПВК зека з українським громадянством.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті