Громада Дніпропетровщини отримала мобільну станцію очищення води від міжнародних партнерів

Покровська сільська громада Дніпропетровської області, яка була повністю зневоднена після підриву окупантами Каховської ГЕС, отримала мобільну станцію очищення води. Це допомога від міжнародних партнерів. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Це сучасна установка, вартістю майже 80 тисяч доларів. Її передав один з благодійних фондів за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. Обладнання вже змонтували та запустили в роботу. Зараз воно забезпечує потреби понад 5 тисяч людей», - уточнив Сергій Лисак.

За його словами, станція працює кілька тижнів, у людей тепер налагоджене не тільки постачання технічної води, а й питної. За цей період жителям доправили понад 80 тисяч літрів. Спочатку питну воду розвозять по пунктах видачі. Звідти її вже набирають місцеві жителі.

«Коли сталося це лихо на Каховській ГЕС, наше водосховище обміліло за лічені тижні. Як тільки не виживали: воду підвозили надзвичайники, встановлювали величезні резервуари, копали свердловини, волонтери роздавали бутильовану... – розповів «ОстроВу» житель села Покровське Олексій Михайлович. - Зараз процес пішов швидше, все налагоджено. Радію, що отримуємо питну воду, не хочеться витрачати гроші на її купівлю». 

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті