Грабіж продовжується: росіяни планують добувати каолін та цирконь біля окупованого Маріуполя

Російські окупанти планують почати видобуток корисних елементів на захопленій території поблизу Маріуполя. Про це розповів радник законного мера міста Петро Андрющенко у своєму телеграм-каналі.

Зокрема, у Нікольському районі рашисти збираються відновити видобуток каоліну.

"Окупанти заявили про відновлення видобутку каоліну з весни. Ще один український ресурс попав під розкрадання. Видобуток будуть контролювати росіяни (Хоценко та Солнцев), призначені “керівниками уряду днр”, - написав Петро Андрющенко.

Крім каоліну окупанти планують реалізувати план родини Януковича, який "сім'я" не встигла реалізувати через Революцію Гідності.

"Росіяни планують розпочати видобуток цирконю в районі с. Нікольське Маріупольського району. Плани “родини януковича”, які було зірвано спочатку Революцією Гідності, потім чисельними акціями протесту реалізуються окупантами. Наслідки такого видобутку будуть критичними для екології всього Маріупольського району. Однак, де наслідки, а де російські прибутки", - додав чиновник.

Як повідомлялося раніше, у Маріуполі зафіксовано рух військової колонни в напрямку Бердянську

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті