Державні нагороди від Президента отримали оборонці Луганської області (ФОТО)

Оборонці Луганщини отримали державні нагороди від Володимира Зеленського. Про це повідомила Луганська ОВА у своєму Телеграм-каналі 15 жовтня.

"Вони захищали Новотошківське, Лопаскине, Трьохізбенку, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Білогорівку", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що в Києві Президент Володимир Зеленський узяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня захисників і захисниць України і вручив ордени "Золота Зірка" військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України.

Уточнюється, що орден "Золота Зірка" вручено полковнику Дмитру Завадському, батальйон якого в березні та квітні давав гідну відсіч ворогу на Луганщині поблизу населеного пункту Новотошківське, а згодом здійснив укріплення позицій у цьому районі. Ворог зазнав значних людських та матеріально-технічних втрат.

"Золоту Зірку" також отримав підполковник Ростислав Козій, який із початку повномасштабного вторгнення росії командував підрозділами батальйону на передових позиціях у Луганській області.

"Він керував оборонними та наступальними діями поблизу населених пунктів Лопаскине, Зарічне, Лиман, Богородичне, виконуючи завдання та знищуючи противника", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що орден з рук Президента України отримав начальник артилерії підполковник Олег Голіней.

"Цьогоріч 25 лютого під час наступу російських військ на Сєвєродонецьк гаубична артилерійська батарея під керівництвом підполковника знищила техніку й особовий склад ворога в районі Трьохізбенки", – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що Олег Голіней разом з підлеглими три години стримував наступ ворога, даючи можливість іншим підрозділам ЗСУ відійти та закріпитися на запасних позиціях у Сєвєродонецьку.

"Протягом повномасштабної війни його артилерійська батарея неодноразово знищувала техніку й солдатів противника, зокрема було зруйновано прихований ангар з ворожою технікою та знищено командний пункт, пункт забезпечення та склад боєприпасів російських військ", – повідомляє ОВА.

Підкреслюється, що глава держави вручив також військову відзнаку "Хрест бойових заслуг".

"Відзнаку отримала командир радіолокаційного взводу, старший лейтенант Тетяна Волошина, яка у червні вміло корегувала роботу артилерії, завдяки чому було знищено та пошкоджено артилерійські установки ворога, з яких обстрілювали Лисичанськ, Сєверодонецьк та інші населені пункти Луганської області", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що Тетяна Волошина неодноразово потрапляла під артобстріли, завдяки їй було збережено життя особового складу розрахунку та майно радіолокаційної розвідки.

Повідомляється, що відзнаку Президента вручено й фельдшеру медичного пункту мотопіхотного батальйону, сержанту Альоні Величко, яка з початку повномасштабного вторгнення РФ виконувала бойові завдання у Донецькій та Луганській областях.

Уточнюється, що вона надала першу медичну допомогу 225 військовослужбовцям, завдяки чому вдалося врятувати багато життів бойових побратимів.

Також повідомляється, що відзнаку «Хрест бойових заслуг» одержав старший лейтенант Олександр Гапонов, який очолював контрнаступ біля населених пунктів Білогорівка та Григорівка на Луганщині.

"Завдяки його відважним і рішучим діям сили загальновійськового резерву зуміли стабілізувати обстановку та відбити втрачені рубежі", – пише ОВА.

Раніше повідомлялось, що науковці СНУ ім. В. Даля перемогли у Всеукраїнському конкурсі "Молодий вчений року".

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті