Головний санлікар України: За тиждень від "Covid19" померло 56 осіб. В трьох областях є підстави для введення карантину

У Тернопільській, Житомирській  та Чернівецькій областях перевищено епідемічний поріг захворюваності на "Covid19" та грип. Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону 30 листопада.

"В трьох областях Україні перевищено епідемічний поріг - це Тернопільська, Житомирська і Чернівецька області. Там вже показники вищі, аніж стандартні до цього періоду. Тобто ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи", - зазначив Кузін.

Також він повідомив, що Україною зараз циркулює 13 штамів коронавірусу, та наголосив на необхідності вакцинації.

"Дійсно, вакцинуватися потрібно, враховуючи те, що зараз суттєве погіршення ситуації з захворюваністю, враховуючи зимовий період", - підкреслив Ігор Кузін.

Головний санлікар країни зазначив, що з початку епідемічного сезону загалом вже більше мільйона українців перехворіли на грип та коронавірус. За тиждень до лікарень госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. 

"Захворюваність на COVID також зростає, за останній тиждень вона зросла на 20%, вона точно зростає серед дітей. Також реєструються випадки, що потребують реанімації, і летальні випадки. За минулий тиждень померло від коронавірусної інфекції 56 осіб, у тому числі одна дитина", - зазначив Кузін.

Як повідомлялось раніше, ВООЗ заявила, що "COVID-19 усе ще становить загрозу".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті