Головний санлікар України: За тиждень від "Covid19" померло 56 осіб. В трьох областях є підстави для введення карантину

У Тернопільській, Житомирській  та Чернівецькій областях перевищено епідемічний поріг захворюваності на "Covid19" та грип. Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону 30 листопада.

"В трьох областях Україні перевищено епідемічний поріг - це Тернопільська, Житомирська і Чернівецька області. Там вже показники вищі, аніж стандартні до цього періоду. Тобто ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи", - зазначив Кузін.

Також він повідомив, що Україною зараз циркулює 13 штамів коронавірусу, та наголосив на необхідності вакцинації.

"Дійсно, вакцинуватися потрібно, враховуючи те, що зараз суттєве погіршення ситуації з захворюваністю, враховуючи зимовий період", - підкреслив Ігор Кузін.

Головний санлікар країни зазначив, що з початку епідемічного сезону загалом вже більше мільйона українців перехворіли на грип та коронавірус. За тиждень до лікарень госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. 

"Захворюваність на COVID також зростає, за останній тиждень вона зросла на 20%, вона точно зростає серед дітей. Також реєструються випадки, що потребують реанімації, і летальні випадки. За минулий тиждень померло від коронавірусної інфекції 56 осіб, у тому числі одна дитина", - зазначив Кузін.

Як повідомлялось раніше, ВООЗ заявила, що "COVID-19 усе ще становить загрозу".

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті