Голова Тернопільської облради та ще двоє чиновників попалися на хабарі у 1,8 млн грн

Очільника Тернопільської облради та двох заступників голови військово-цивільної адміністрації викрито на одержанні 1,8 млн гривень неправомірної вигоди. Про це 26 червня повідомляють пресс-служби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

За даними слідства, затримані вимагали гроші у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством.


"Також за ці кошти вони обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед цим ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті у 2022 році. Сума неправомірної вигоди склала 5-10% відкату за повернення заборгованості за виконані роботи. Не дивлячись на те, що підприємець займався волонтерською діяльністю і допомагав армії, можновладці все одно вимагали виплатити хабар", - заявили в НАБУ.

Про підозру затриманим ще не повідомили, попередня кваліфікація їх дій – ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем).

Імен чиновників у прес-службах не називають, проте нардеп від "Слуги народу" Андрій Богданець повідомив на сторінці в Фейсбуці, що окрім голови облради Михайла Головка, затримані заступники голови Тернопільської обласної військової адміністрації Ігор Дем'янчук та Ігор Гайдук.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті