Голова МЗС візьме участь у засіданні Комісії Україна – НАТО уперше за 6 років. Раніше це ветувала Угорщина

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь у засіданні Комісії "Україна – НАТО" у Брюсселі на рівні міністрів закордонних справ. Це станеться вперше з 2017 року. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"3-4 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить робочий візит до Брюсселя для участі в офіційному засіданні Комісії Україна - НАТО. Це буде перше засідання комісії на рівні міністрів закордонних справ за участі України з 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Нагадємо, що до цього Угорщина ветувала участь України у зустрічах, посилаючись на нібито утиски прав угорських меншин в країні.

Зазначається, що глава української дипломатії проведе важливі переговори в контексті підготовки до Вільнюського саміту НАТО в липні.

"Дмитро Кулеба також детально обговорить кроки задля посилення обороноздатності України, зокрема нове постачання озброєння та виробництво боєприпасів, посилення санкційного тиску на Росію, створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України та гуманітарну допомогу", - повідомило МЗС.

Під час візиту глава МЗС України також проведе окремі двосторонні зустрічі із Генеральним Секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, високим представником ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Жозефом Боррелем, комісаркою ЄС з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Марією Габріель, а також міністрами закордонних справ країн-партнерів.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті