ГО "Група Патріот" опублікувала алгоритм дій при зникненні безвісти цивільної людини за особливих обставин

Алгоритм дій при зникнення безвісти цивільної людини за особливих обставин від ГО "Група Патріот" опублікував її засновник Олег Котенко у своєму Телеграм-каналі 25 жовтня.

"Якщо цивільна людина зникла безвісти за особливих обставин, рекомендуємо пройти наступний алгоритм дій, розроблений громадською організацією "Група Патріот", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що алгоритм є таким:

- Зверніться до Національної поліції України та пройдіть процедуру відібрання ДНК-матеріалу. 

Кровні родичі зниклих безвісти за особливих обставин (батько, мати, брат, сестра, дитина) повинні в обов’язковому порядку пройти процедуру відібрання біологічного матеріалу, який в подальшому може бути використаний під час генетичної експертизи.

- Зателефонуйте на гарячу лінію  Національного Інформаційного Бюро за телефоном: 16-48.

- Повідомте Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин при Міністерстві внутрішніх справ за телефоном: 0 800 103 333.

- Родини осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, можуть звертатися за допомогою та консультаціями до регіональних представників громадської організації "Група Патріот". Контакти регіональних підрозділів вказані за посиланням.

Крім того, отримати консультації можна на гарячій лінії ГО "Група Патріот" за телефоном: 0 800 339 247. У вихідні можете надсилати повідомлення у Viber та Telegram за номером: (095) 896-04-21.

Раніше в Мінреінтеграції розповіли, що робити, якщо близька людина зникла безвісти.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті