Голови кількох ОВА повідомили про часткове відновлення електропостачання

Вранці 24 листопада ОПУ та місцева влада повідомляють про часткове відновлення постачання електрики на Черкащині, Кіровоградщині, Вінниччині, Житомирщині, Сумщині та Полтавщині. Про це повідомляє Еспрессо.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив, що "заживлено Вінницьку та Кіровоградську області".

Представник ОП уточнив, що на Кіровоградщині підключена критична інфраструктура.

Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов також повідомив, що першочергово світло з'явиться на водоканалі та в лікарнях.

Своєю чергою очільник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець інформував, що на Черкащині застосовано графік аварійних відключень електрики. Табурець додав, що відновлювальні роботи в області тривають, більшість споживачів має електроенергію. Однак ситуація залишається складною в Умані й районі, а також у Чигирині.

Дмитро Лунін, голова Полтавської ОВА, запевнив, що протягом ранку енергія з'явиться на об'єктах критичної інфраструктури, потім - у більшості побутових споживачів. За його інформацією, станом на 08:51 24 листопада світло є у 15,5 тисячі побутових абонентів і 1,5 тисячі юридичних споживачів колишнього Лохвицького району.

"Що стосується Полтави, то на Подолі, Леваді та частині центру міста є вода. Також уже запустили 4 котельні, які зокрема опалюють обласні лікарні", - додає Лунін.

Віталій Бунечко, очільник Житомирської ОВА, пише в телеграм, що енергетики змогли відновити постачання електрики для майже 400 тисяч споживачів, критична інфраструктура області підключена до енергомережі. Однак Бунечко наголошує, що НЕК "Укренерго", ввела додаткові обмеження, через які кількість абонентів Житомирщини, відключених від мережі, збільшилася у два рази – до понад 500 тисяч.

Проте голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що електропостачання повністю відновлене в 48 із 51 громади Сумщини. Він додає, що 2300 тисячі абонентів без електрики через пориви ліній у наслідок обстрілів та поривів вітру.

"Водоканал і котельні Сум відновлюють свою роботу. Вода і тепло поступово будуть з‘являтися у всіх будинках міста.Через нестабільну напругу в мережі в Сумах тимчасово не працюють тролейбуси", - додає Живицький.

На Харківщині тривають аварійні відключення, є проблеми з електропостачанням. Про це пише Олег Синєгубов, голова Харківської ОВА. Він стверджує, що найближчим часом світло має з'явитися у більшості споживачів області.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті