Глава зовнішньої розвідки РФ звинуватив росіян, які навчалися у США, у планах зірвати путінські вибори

США збираються сформувати "п'яту колону" з випускників американських програм з обміну. Про це заявив глава Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

На думку керівника СЗР, за допомогою стипендіатів Вашингтон спробує "розгойдати ситуацію в країні" і втрутитися в перебіг президентських виборів у РФ. "Держдепартамент візьметься за вихованців англо-американських дитячих садків і шкіл", - заявив Наришкін.

Глава розвідки наводить дані Держдепартаменту США про російських стипендіатів освітніх і культурних ініціатив США: програми Access, FLEX, Advance, Global UGRAD, Work and Travel USA і Fulbright закінчило понад 80 000 осіб. За словами Наришкіна, у Вашингтоні вважають, що можуть зробити їхніх випускників "стрижневим елементом п'ятої колони" і притягнути до нових санкційних механізмів за "належної обробки".

Наришкін упевнений, що відповідна програма втручання у вибори вже готується. За його словами, 16-18 лютого в Ризі відбудеться спеціальний тренінг. "Роль "наставників" зіграють співробітники американських спецслужб, які працюють у посольствах США в Москві та Ризі під прикриттям дипломатичних посад. Не складе великих труднощів з'ясувати склад "слухачів", - заявив він.

На думку глави СЗР, Вашингтон навчатиме випускників освітніх програм "методів розпалювання міжнаціональної та соціальної ворожнечі, втручання у вибори, дискредитації керівництва країни в соцмережах".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті