Глава Єврокомісії: "Україна може перемогти, але ми повинні посилювати їхню боротьбу"

Захід не повинен припиняти постачати Україні зброю і гроші, якщо він хоче, щоб Київ домігся успіху у війні, заявила в Давосі глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Про це повідомляє Телеграм-канал BBC News Русская служба.

"Україна може перемогти в цій війні, але ми повинні продовжувати посилювати їхню боротьбу", - сказала глава Єврокомісії бізнес-лідерам на Всесвітньому економічному форумі, закликавши західних союзників Києва продовжувати постачати зброю і надавати фінансову підтримку.

"Українцям необхідне передбачуване фінансування протягом 2024 року і далі, - цитує Урсулу фон дер Ляєн агентство Reuters. - Їм потрібні достатні та стійкі поставки зброї для захисту України та повернення її законної території".

Раніше в Давосі президент України Володимир Зеленський на полях економічного форуму зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. За словами Зеленського, вони обговорили ситуацію на полі бою, оборонні потреби України та подальше посилення української системи ППО.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті