Глава Туви просить Хоценко розібратися, чому "військові ДНР" стріляють у мобілізованих тувинців, а "поліція ДНР" б'є їх

Глава Туви (РФ) Владислав Ховалиг просить так званого "голову уряду ДНР" Віталія Хоценка розібратися, чому на окупованій території Донецької області місцеві силовики знущаються з мобілізованих тувинців. Про це він написав у себе в телеграмі.

"Отримав відеоповідомлення від наших мобілізованих, які перебувають у Донецькій Народній Республіці. Готую докладне звернення до керівництва Міністерства оборони Росії". У відео окупантів із Туви йдеться, що їх відмовляються лікувати у військових шпиталях, військові "ДНР" стріляють по них, а поліція "ДНР" побиває.

"Здзвонився з головою Уряду ДНР Віталієм Павловичем Хоценком Попросив його перевірити законність дій народної міліції, що згадується у відеоповідомленнях. У терміновому порядку направляю до Донецької Народної Республіки своїх представників для безпосереднього розгляду на місці", - написав Ховалиг.

"З усієї країни в рамках часткової мобілізації батьки, чоловіки, сини вирушили захищати Батьківщину, виконувати завдання спеціальної військової операції. Це кричущий випадок, який дискредитує становище мобілізованих", - обурюється діями бойовиків "ДНР" глава Туви.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті