Глава МЗС Польщі анонсував візит прем'єра Дональда Туска в Київ. Готується новий пакет допомоги

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск відвідає Україну з візитом. Зараз польська сторона веде підготовку до такої поїздки. Про це повідомив глава МЗС країни Радослав Сікорський на брифінгу у Києві, - пише ukrayina.pl.

Дипломат розповів, що під час візиту Туск, серед іншого, має намір обговорити з керівництвом України співпрацю у військовій сфері.

@Можливо, вже в ході запланованої поїздки прем'єр-міністра Туска ми знайдемо шляхи для того, щоб польські та українські компанії оборонного сектору могли зробити набагато більше, ніж сьогодні, для збільшення військового виробництва, вкрай необхідного героїчним українським солдатам на передовій", - заявив Радослав Сікорський.

Він також висловив упевненість, що разом Україна та Польща зможуть зробити так, щоб у ЗСУ було достатньо техніки та боєприпасів "для того, щоб відправити російського президента путіна туди, де йому належить бути".

Також у Міністерстві закордонних справ Польщі заявили, що новий глава МЗС Радослав Сікорський готує та представить пакет допомоги Київу. Про це заявив речник польського МЗС Павел Вронський.

"Радослав Сікорський чітко заявив: стратегічний інтерес Польщі полягає в тому, щоб Владімір Путін зазнав невдачі у своїх військових цілях в Україні і ми зробимо все, щоб це сталося. Міністр готує і представить пакет допомоги для України", – зазначив Воронський.

Зазначається, що заява речника польського зовнішньополітичного відомства прозвучала на тлі візиту в Україну нового очільника МЗС Польщі Радослава Сікорського.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 22 грудня провів зустріч з міністром закордонних справ Республіки Польща Радославом Сікорським.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті