Глава МЗС Німеччини пообіцяла підтримувати Україну до перемоги

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок обіцяє, що її країна стоятиме на боці народу України "доти, доки не стане можливим життя без страху і терору". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Кожною ракетою Путін показує, що хоче знищити Україну. Системи ППО Patriot і IRIS-T, які ми постачаємо, щодня рятують людські життя. Ми стоятимемо на боці народу України доти, доки ми йому потрібні, і доки не стане можливим життя без страху і терору", - написала в соцмережі X Анналена Бербок, коментуючи російські удари в Україні 2 січня.

У повідомленні нагадується, що в листопаді 2023 року стало відомо про те, що Німеччина передала Україні п'ять систем ППО IRIS-T, які здатні захищати від російських крилатих ракет типу "Калібр". Цього року планується поставити ще щонайменше дві такі системи.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті