Глава генштабу Франції: армія готується до "найжорстокіших зобов’язань" перед союзниками

Стратегічна солідарність Франції з союзниками вимагає від неї підготовлених збройних сил, щоб захиститися від агресії та відстояти свої інтереси. Про це заявив генерал, начальник генерального штабу французької армії П'єр Шилль у колонці для Le Monde, - повыдомляє NV.ua.

Він наголосив, що Франція насамперед має міжнародну відповідальність.

«Франція має міжнародну відповідальність. Вона має інтереси і території в кожному географічному регіоні. Вона пов’язана з оборонними угодами з державами, яким загрожує велика небезпека. Щоб захиститися від агресії та відстояти свої інтереси, французька армія готується до найжорстокіших зобов’язань, заявляючи про це і демонструючи це», — написав генерал.

Він також додав, що французька армія постійно адаптується, щоб забезпечити безпеку свого народу і сприяти безпеці своїх союзників.

«Франція здатна виділити одну дивізію, тобто близько 20 000 осіб, для участі в коаліції протягом тридцяти днів. Вона здатна командувати коаліційним армійським корпусом чисельністю до 60 тисяч осіб, об'єднавши французьку дивізію і національні сили з однією або кількома дивізіями союзників. Штаб корпусу є важливою структурою для управління сухопутними операціями різної інтенсивності, від врегулювання кризових ситуацій або місій запевнення до операцій високої інтенсивності», — написав глава генштабу.

Як повідомлялося, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не можна виключати відправлення в Україну західних військових.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті