Глава ФБР: У США ще "занадто багато" російських шпигунів

У США ще "занадто багато" російських шпигунів. Про це заявив глава Федерального бюро розслідувань США (ФБР) Крістофер Рей, - повідомляє DW Главное.

"Слід російської розвідки - а під ним я маю на увазі співробітників російської розвідки - все ще занадто великий у США. І це те, з чим ми постійно стикаємося і що ми намагаємося блокувати, запобігати і припиняти всіма можливими способами", - сказав Крістофер Рей, виступаючи в Міжнародному музеї шпигунства.

За словами глави ФБР, російські шпигуни в США - "це ті самі люди, які залучені до безсовісної діяльності та агресії в Україні". 

Як приклад він навів випадок мексиканця Ектора Алехандро Кабрери Фуентеса, затриманого в лютому 2020 року, який, зокрема, фотографував урядові автомобілі, а також Сергія Черкасова, затриманого в Нідерландах у 2022 році, який видавав себе за бразильця і намагався влаштуватися на стажування в Міжнародний кримінальний суд.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті