Німеччина почала виготовляти для України самохідки RCH-155 (ФОТО)

Німеччина почала виготовляти самохідні артилерійські установки (САУ) RCH-155 для України. Про це заявив радник компанії Krauss-Maffei Wegmann Ніколас Драммонд, - повідомляє "Суспільне".

"Іноді об'єднання двох перевірених рішень у нову концепцію може бути революційним без значного ризику. Розпочалося виробництво Boxer RCH-155 для України. Ви можете стріляти максимальним зарядом під кутом 90 градусів. Ви навіть можете це зробити на схилі до 10 градусів", - написав Драммонд на своїй сторінці у Twitter.

У повідомленні нагадується, що у вересні тодішній посол України у Німеччині Андрій Мельник повідомив, що уряд Німеччини схвалив продаж Україні 18 самохідних артилерійських установок RCH-155. Очікується, що постачання RCH-155 будуть готові не раніше як через 30 місяців після укладання контракту, тобто у 2025 році. Виробник не хотів починати виготовлення САУ до отримання згоди уряду.

RCH 155 - це 155-мм самохідна артилерійська установка з дистанційним керуванням, розроблена німецькою компанією Krauss-Maffei Wegmann у 2014 році. Виробник взяв усі найкращі технічні рішення від PzH 2000 та вніс доопрацювання під сучасні вимоги.

RCH-155 – це колісна САУ на 8х8 шасі бронетранспортера Boxer. САУ має гармату L52 із заявленою дальністю стрільби до 54 км (високоточними снарядами V-LAP). Темп стрільби – 9 пострілів на хвилину. Споряджений боєкомплект – 30 снарядів.

Шасі має двигун потужністю 815 кінських сил, що дозволяє розганяти 39-тонну машину до 100 км/год і забезпечувати пробіг на одній заправці до 700 км.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті