Німеччина готується до "таємної націоналізації" дочки Газпрому" - Welt

Уряд Німеччини готується до проведення таємної націоналізації колишньої "дочки "Газпрому" - компанії SEFE. Про це повідомляє Welt.

Зазначається, що SEFE (Securing Energy for Europe) до 2022 року мала назву Gazprom Germania GmbH. Для її націоналізації німецький уряд таємно створив холдингову компанію, яку можуть використати для націоналізації у короткостроковій перспективі.

"Це було підготовлено в травні 2022 року виключно як запобіжний захід для будь-яких заходів з реструктуризації", - заявила представник міністерства, слова якої наводить газета.

Зазначається, що колишня донька "Газпрому" перебуває під опікою Федерального мережевого агентства Німеччини. Своєю чергою у міністерстві у справах економіки та захисту клімату Німеччини підтвердили, що їм було відомо про заснування холдингової компанії.

Видання зазначає, що керуючими директорами компанії стали два юристи німецького підрозділу міжнародної юридичної фірми CMS.

Зазначимо, що ще в середині червня з'явилася інформація, що Шольц відмовився від повної націоналізації німецької частини "Газпрому", щоб не злити путіна.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті