Генпрокурор США про злочини росіян в Україні: "Ми вже визначили конкретних підозрюваних"

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд заявив, що вже визначено конкретних підозрюваних у справах за звинуваченням росіян у військових злочинах в Україні. Про це Гарланд сказав 3 березня у Львові, де побував із неоголошеним візитом на запрошення генерального прокурора України, - повідомляє "Голос Америки" з посиланням на представника Міністерства юстиції США.

«Генеральний прокурор провів кілька зустрічей і підтвердив нашу рішучість притягти Росію до відповідальності за злочини, скоєні під час її несправедливого та неспровокованого вторгнення проти суверенної сусідньої країни», – заявив представник Мін'юсту США.

Гарланд виступив на конференції «Об'єднані на користь справедливості». На форумі обговорювалися конкретні ініціативи та заходи, які міжнародне співтовариство вживає разом з Україною для досягнення справедливості та притягнення до відповідальності винних у військових злочинах в Україні.

«Трохи більше дванадцяти місяців тому російські війська, що вторглися, почали здійснювати злочини такого масштабу, якого не було в жодному збройному конфлікті з часів Другої світової війни», – заявив Генпрокурор США.

Гарланд нагадав, що у партнерстві з Україною та міжнародною спільнотою Сполучені Штати розпочали кримінальне розслідування військових злочинів в Україні, які можуть порушувати американське законодавство.

«Хоча ми продовжуємо вибудовувати справи, опитуємо свідків та збираємо докази, ми вже визначили конкретних підозрюваних. Наші прокурори працюють день і ніч, щоб притягнути їх до відповідальності якнайшвидше», – сказав Гарланд.

Як повідомлялося, українська влада робить усе, щоб забезпечити справедливі вироки для всіх російських убивць та катів.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті