Генерал рф, який заявив про готовність підірвати ЗАЕС, тероризував Енергодар і Мелітополь

Російський генерал Валерій Васильєв, який заявив про замінування Запорізької атомної електростанції і готовність підірвати її, впродовж трьох місяців віддавав злочинні накази стосовно жителів Енергодара і Мелітополя. Про це повідомив у Телеграмі міський голова Енергодара Дмитро Орлов 8 серпня.

"На жаль, цей персонаж вже знайомий енергодарцям. Протягом майже трьох місяців саме він віддавав злочинні накази по Енергодару і Мелітополю, запроторював людей до катівень, регулярно світився в пропагандистських сюжетах разом із місцевими колаборантами", - зазначив Орлов.

За його словами, на початку травня генерал раптом зник і от тепер так "феєрично" з’явився в інформаційному просторі.

Енергодарський мер висловлює припущення, що Васильєв міг "проштрафитися" перед своїм командуванням, за що його і "підставили" свої ж, не залишивши після такої заяви жодного шансу на уникнення покарання.

"Адже одна лише заява такого роду вже є злочином проти усього людства", - зазначив Орлов.

Нагадаємо, начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту збройних сил РФ генерал-майор Валерій Васильєв, який зараз командує "гарнізоном ЗАЕС", заявив, що "тут буде або російська земля, або випалена пустеля".

Як повідомлялось раніше, президент України Володимир Зеленський через обстріли Запорізької АЕС закликав до введення санкцій на російську атомну галузь.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті