Генасамблея ООН готова підтримати українську резолюцію щодо миру – Reuters

Генеральна асамблея ООН готова ухвалити мирну резолюцію від України та її союзників. Про це 23 лютого повідомляє Reuters.

Йдеться про резолюцію, в якій наголошується на необхідності якнайшвидше досягти всеосяжного, справедливого та міцного миру відповідно до установчого Статуту ООН. Україна та її прихильники сподіваються поглибити дипломатичну ізоляцію росії.

"Ми побачимо, яку позицію займають народи світу щодо миру в Україні", - заявила пані посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Зазначається, що напередодні роковин повномасштабного вторгнення і Україна, і росія "лобіювали країни в Організації Об'єднаних Націй", щоб вони взяли участь у голосуванні. При цьому представники США вже заявили, що це голосування "увійде до історії".

Зазначається, що проєкт резолюції ООН відображає торішню вимогу Генеральної Асамблеї до Москви вивести війська та припинити бойові дії. І хоча така резолюція не має обов'язкової сили, але має політичну вагу.

Зрештою, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив журналістам, що Україна здійснює своє право на самооборону, закріплену у Статуті ООН, і що "надсилаючи Україні зброю, ви допомагаєте захищати Статут ООН".

Нагадаємо, раніше Зеленський розповів про дату голосування за українську "формулу миру" в ООН.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті