Гармаш: визнання Алли Пугачової іноагентом формалізує остаточний перехід Росії в тоталітаризм

Аналітик Сергій Гармаш вважає символічним для Росії старт процедури визнання Алли Пугачової іноземним агентом, оскільки саме ця співачка уособлювала прагнення до свободи в брежнєвську епоху СРСР. Про це він пише у своєму ТГК 27 березня.

Гармаш повідомив, що якийсь Віталій Бородін, який написав на співачку донос до генпрокуратури РФ, поділився відповіддю з цього відомства, що "прокуратура просить Міністерство Юстиції РФ визнати Пугачову іноземним агентом".   

"Якщо це станеться, то такий крок буде глибоко символічним. По суті, він формалізує зміну епох, остаточний перехід Росії в тоталітарний стан", - зазначає аналітик.

"Чому я так кажу? Тому що Пугачова набула неймовірних масштабів популярності в СРСР не просто як виконавиця пісень. Вона завжди жила і співала на межі суспільних засад, була свого роду символом неполітичної, особистісної свободи, яку багато хто хотів мати, але далеко не всі могли собі дозволити.  По суті, Пугачова була, свого роду, символом епохи втоми від радянського колективізму і пошуку особистої індивідуальності. Не дарма про неї ходив популярний тоді анекдот: "запис у Радянській енциклопедії: Леонід Брежнєв - політичний діяч епохи Алли Пугачової". Визнання зараз Пугачової іноземним агентом, тобто, відлучення її від Росії, поставить і остаточну крапку на тій епосі. Епосі прагнення особистої свободи і можливості жити, протиставляючи себе суспільним засадам", - пише Гармаш. 

Він акцентує, що це сигнал одразу кільком поколінням. І не тільки росіян. Сигнал про те, що путінська росія - це далеко не той СРСР їхньої молодості, за яким багато хто сумує.

"Це зовсім інша країна, з іншої епохи. "Пугачова-іноагент" знаменує остаточний перехід РФ у тоталітаризм, країну колективного мислення, партійного схвалення і суспільної одноманітності. Що ж, по суті, це було неминуче", - резюмує Сергій Гармаш.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті