Гарантії безпеки для України: Зеленський повідомив про початок роботи з Литвою щодо двосторонньої угоди

Україна і Литва розпочинають роботу щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку України, укладеною 12 липня 2023 року у Вільнюсі. Про це розповів президент України Володимир Зеленський на зустрічі з представниками ЗМІ у Вільнюсі після проведених переговорів з президентом Литви Гітанасом Науседою, повідомляє Укрінформ.

«Торік ми досягли з  «Групою семи» (G7) такого рівня відносин, що це дозволило укласти декларацію про підтримку України на час до вступу нашої держави в НАТО. І зараз держави світу, які цінують міжнародне право, поступово приєднуються до принципів декларації та починають роботу з Україною щодо двосторонніх угод про безпекові гарантії. Я радий, що ми починаємо таку роботу з литовськими партнерами», - сказав Зеленський.

Він побажав, аби ця угода з Литвою, так само як інші двосторонні домовленості, стала чітким сигналом кожному громадянину наших держав про взаємну підтримку і допомогу. «Поки ми разом, наші народи захищені», - зазначив президент.

Він зауважив, що увесь спектр двосторонніх домовленостей зафіксовано у спільній заяві з президентом Литви.

Як повідомлялося, Литва схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на €200 мільйонів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті