Гайдай про власну відставку: Це звичайна ротація. Луганську область, швидше за все, очолить військовий

Екс-очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що його відставка є звичайною запланованою ротацією, а Луганську обласну військову адміністрацію, ймовірно, очолить професійний військовий. Про це Гайдай повідомив в інтерв’ю "Радіо НВ", опублікованому 17 березня.

"Я знав про це рішення заздалегідь, за декілька місяців до цього, це звичайна ротація, тут не треба шукати підводної течії, – сказав Гайдай. – Ми виконали всі завдання, які перед нами ставив Президент. Це стосується і допомоги Силам оборони, і організації гуманітарного процесу на деокупованих територіях".

Він уточнив, що це стосується й завдання з організації гуманітарних хабів, які допомагають переселенцям з Луганської області в усіх без винятку регіонах України.

Гайдай також підкреслив, що на момент його відставки на рахунках обладміністрації й місцевих адміністрацій сумарно залишаються більше 1 млрд 800 млн грн.

Щодо власного призначення послом у Казахстан – Гайдай зауважив, що такий варіант дійсно розглядається, але якщо Президент України вирішить призначити його на іншу посаду, він погодиться в будь-якому разі.

Гайдай також підтвердив інформацію про те, що Луганську ОВА, ймовірно, очолить досвідчений професійний військовий, адже область є найпроблемнішою в Україні – найбільш зруйнованою, найбільш замінованою і з найбільшим відсотком окупованих територій.

Екс-голова ОВА зазначив, що після 24 лютого 2022 року з Луганської області виїхало близько 320 тисяч мешканців, і їм у будь-якому разі буде важно повертатись, їх буде треба мотивувати, область буде дуже важко відновлювати.

Раніше повідомлялось, що Сергій Гайдай залишає посаду голови Луганської ОВА.

Раніше також повідомлялось, що в Офісі Президента пояснили причину звільнення голів Луганської, Одеської та Хмельницької ОВА, зазначивши: "У випадку Луганської області керівником буде найімовірніше людина військова, власне, це і була мотивація".

Повідомляється, що Сергій Гайдай після подій 2014 року найдовше пропрацював у якості очільника Луганської ОВА (інфографіка "Трибун").

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті