ФСБ у Москві шукає українців, яких можна було би звинуватити у "підготовці терактів - ГУР

У Москві співробітники ФСБ посилили пошук вихідців з України, яких надалі можна буде звинуватити у "терактах" на території росії. Про це 2 вересня у Telegram повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"У Москві посилюється кампанія з пошуку громадян росії, які негативно ставляться до війни проти України. Особлива увага приділяється колишнім громадянам України та українцям за походженням", - повідомляють українські розвідники.

Так, співробітники ФСБ нібито розпочали поквартирний обхід у російській столиці. У мешканців з'ясовують, чи мешкають поряд з ними українці. Також у опитуваних дізнаються про ставлення до "спеціальної військової операції".

"Одна з цілей цих дій - недопущення формування та поширення у столиці росії негативного ставлення до війни та виявлення людей, які можуть вплинути на формування незалежної громадської думки про неї", - додають у ГУР.

Також, крім пошуку майбутніх "терористів", кампанія спрямована і на формування негативного образу українців – як тих же "терористів" чи "радикалів".

Нагадаємо, напередодні член колишньої делегації України у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш заявив, що ФСБ може влаштувати теракти у школах на окупованих територіях, аби звинуватити у цьому Україну.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті