Французька режисерка Аріан Мнушкін: Кочова школа Театру дю Солей в Києві – це уклін тим, хто бореться за життя і свободу

У Києві французька режисерка театру і кіно, драматургиня і сценаристка Аріан Мнушкін  та 15 акторів всесвітньовідомого паризького «Театру дю Солей» (The Theatre du Soleil) безкоштовно проводять авторські воркшопи з акторської майстерності.  Про це повідомляє Національна спілка театральних діячів України.

Зазначається, що у Києві з 23 березня по 5 квітня французька режисерка театру і кіно, драматургиня і сценаристка Аріан Мнушкін та 15 акторів всесвітньовідомого паризького «Театру дю Солей» (The Theatre du Soleil) безкоштовно проводять авторські воркшопи з акторської майстерності. Французи прагнуть поділитися власним досвідом, який вже отримали актори у Великобританії, Швеції, Індії, Чилі та інших країнах світу, а також підтримати українців у цей складний час.

Кочова школа проводиться за ініціативи Театру дю Солей у партнерстві з Національною спілкою театральних діячів України з метою підтримки і солідарності з українськими діячами театру, які працюють в умовах військового часу. До Києва вперше від часу повномасштабного російського вторгнення приїхала настільки велика іноземна театральна трупа.

У події беруть участь 100 учасників  – українських акторів, студентів, аматорів (з Києва, Львова, Луцька, Миколаєва, Авдіївки, Харкова та ін. міст), які були відібрані за попередньою реєстрацією. Заняття відбуваються щодня по 6-7 год. у Київській опері (Театр опери і балету для дітей та юнацтва).

"Ми б не наважилися запропонувати таку подорож, якби не мали тисячі свідчень надзвичайної здатності радіти життю, яку продемонстрували так багато мешканців столиці та інших міст України, де грають вистави в театрах. Майже щовечора. Всупереч усьому. Зі світлом чи без світла. Де грають концерти. Майже щовечора. Всупереч усьому. Всупереч усьому. З робочою звуковою системою чи без неї. Тож як ми можемо безпорадно сидіти перед телевізорами, ошелешені героїзмом одних і недовірливістю інших, які зволікають і нічого не роблять? Інших, серед яких... і ми, в даному випадку.Тому Кочова школа Театру дю Солей в Києві – це уклін. Це реверанс. Уклін тим, хто бореться за життя, свободу, демократію проти цілої армії купки злочинних негідників, які ведуть до катастрофи одурманений та засліплений народ, поневолений століттями народ, якому вони вішають лапшу на вуха про маревні завоювання тоталітарної імперії, яка, слава Богу, зникла", - зазначила Аріан Мнушкін.

Аріан Мнушкін – французька режисерка, яка у 1964 році заснувала авангардний сценічний ансамбль «Театр дю Солей» (Théâtre du Soleil). Є першою лавреаткою Премії Європи (1987), Премії Мольєра (2000, 2010, 2018), Премії Ібсена (2009), Премії Гете (2017) та інших. Режисерський метод Аріан Мнушкін ґрунтується на засадах фізичного театру та імпровізації. Кочова школа Аріан Мнушкін була заснована у 2014 році і побувала в різних куточках світу.

«Театр дю Солей» часто називають політичним театром, оскільки його постановки піднімають актуальні соціально-політичні питання. Це – театр-школа, орієнтований на молодь, важливим тут є навчання молодих членів колективу та навчання молодих глядачів, які постійно поповнюють аудиторію театру. 

 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті