Франція відмовила Україні у відкритті цифрової карти Білорусі - Le Monde

Уряд Франції не надав Україні доступу до цифрової мапи DTED, аби дослідити територію Білорусі. Про це повідомляє французьке видання Le Monde.

Київ звернувся до Парижа з проханням отримати цифрову карту сусідньої території, яка дозволила б винищувачам або безпілотникам виконувати місії на малій висоті, однак отримав відмову.

Міністерство оборони Франції не підтвердило, але й не спростувало цю інформацію, відмовившись від коментарів.

Ці цифрові карти, які на жаргоні пілотів називаються DTED (цифрові дані про висоту місцевості), деталізують рельєф місцевості, а також перераховують перешкоди, такі як лінії високої напруги або вітряні турбіни, і особливо військову техніку, яка може виявитися небезпечною для літальних апаратів, таких як зенітні батареї.

«Вони об’єднують всі тактичні дані, необхідні для проникнення на дуже низькій висоті, вночі або в умовах поганої видимості», — пояснює військове джерело.

Як повідомлялося раніше, Шмигаль заявив, що Франція готова передати Україні 2 млрд євро фінансової допомоги

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті