"Франція не пропонувала нічого подібного". У Парижі спростували вигадки Шойгу

Франція не висловлювала "готовності до діалогу" з РФ щодо війни в Україні під час телефонної розмови між міністрами оборони двох країн 3 квітня. Про це агентству "Франс-Прес" заявило джерело у французькому уряді, - повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що в Москві в середу заявили, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу і його французький колега Себастьєн Лекорню обговорили "потенціал для переговорів щодо конфлікту в Україні" під час телефонної розмови - твердження, яке Париж заперечує.

Несподіваний дзвінок, який, як заявили в Кремлі, був ініційований Парижем, став рідкісним випадком контакту на високому рівні між двома країнами, відносини між якими серйозно ускладнилися після початку війни.

"Було відзначено готовність до діалогу щодо України. Вихідними точками можуть бути ідеї, що базуються на стамбульській мирній ініціативі",- заявили в міністерстві оборони РФ за підсумками дзвінка.

У Міноборони не уточнили, що малося на увазі під цим.

Джерело, близьке до міністра Лекорню, негайно спростувало цю заяву.

"Франція ні приймала, ні пропонувала нічого подібного", - повідомило джерело AFP.

Шойгу також дорікнув Парижу в тому, що Франція припускає можливість відправки західних солдатів в Україну, після того як президент Еммануель Макрон у лютому не відкинув можливість введення військ у країну, що зазнала російської агресії.

"У зв'язку із заявами Єлисейського палацу про направлення французького контингенту в Україну Сергій Шойгу зазначив, що, якщо вони були б реалізовані на практиці, це створило б проблеми для самої Франції", - йдеться в російській заяві.

Як повідомлялося, міністр оборони Франції Лекорню зателефонував Шойгу вперше з осені 2022 року.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті