Фотографом року за версією The Guardian став українець Євген Малолєтка

Український фотограф Євген Малолєтка був обраний найкращим фотографом 2022 року за версією видання The Guardian. Про це 23 грудня повідомляє сайт видання.

"Він не думав двічі, бо знав, що має повернутися до рідної країни. До середини січня, Малолєтка вже працював у Харкові та на Донбасі на замовлення Associated Press – там було зафіксовано зростання напруги серед російських проксі", - повідомляє видання.

Зазначається, що коли ризик розгортання війни значно зріс, команда Associated Press виїхала до Маріуполя. Окрім Малолєтки, до цієї команди увійшли Мстислав Чернов та Василиса Степаненко. Вони прибули до міста за годину до повномасштабного вторгнення.

Протягом 20 днів Євген разом із колегами фіксував військові злочини Росії. Однак у результаті їм довелося виїхати, оскільки окупанти почали цілеспрямовано шукати фотографів.

У виданні зазначають, що після Маріуполя Євген Малолєтка продовжив працювати у "гарячих точках" цієї війни. Зокрема, він працював у Харкові, Херсоні та Ізюмі.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що український письменник Жадан отримав європейську премію за захист демократичних цінностей.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті