Фінляндія закрила майже всі КПП на кордоні з росією

Фінляндія закрила чотири пункти пропуску (Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра і Нійрала)на кордоні з росією сьогодні, 18 листопада, через різке зростання кількості мігрантів, яких російська влада пропускає без належних документів, - з посиланням на фінські видання повідомляє Радіо Свобода.

Фінське прикордонне агентство повідомило про закриття чотирьох КПП на південному сході країни, що межуть з РФ. У регіоні відкритим залишиться лише один залізничний переїзд.

Гельсінкі звинувачує російську владу у допомозі мігрантам в перетині кордону задля заявки на притулок у країні ЄС. Тепер такі заяви про надання притулку розглядатимуться два прикордонні пости Салла і Вартіус, розташовані за сотні кілометрів на північ.

Кількість незадокументованих шукачів притулку на південному сході Фінляндії знову суттєво зросла. Влада за попередню добу називала цифру у 163 заяви, що вдвічі більше, ніж за весь попередній тиждень.

У 2022 році Фінляндія і Швеція відмовилися від нейтралітету і вирішили вступити до НАТО з міркувань безпеки після повномасштабного нападу росії на Україну. Гельсінкі заявляло, що вважає росію джерелом воєнної загрози.

Для зміцнення кордону з РФ фінська сторона розпочала будівництво захисних споруд.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті