Фінляндія в ніч на 30 листопада закриє останній пункт пропуску на кордоні з росією

Фінляндія закриє останній пункт пропуску на кордоні з росією в ніч на 30 листопада. Про це заявив прем'єр країни Петтері Орпо, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times із посиланням на видання Helsingin Sanomat.

За словами Петтері Орпо, заходи діятимуть до 13 грудня. 

Зазначається, що тепер біженці зможуть подати заяву на надання притулку тільки в аеропортах і прикордонних переходах водного транспорту. Рішення не торкнеться залізничного сполучення в населеному пункті Вайніккала, відповідно, вантажні перевезення будуть продовжені. 

Орпо зазначив, що нелегальне проникнення мігрантів у країну триває. "Йдеться про вплив Росії, і ми цього не приймаємо. Короткострокове повне закриття східного кордону - необхідний і пропорційний захід, покликаний це зупинити", - сказав він. 

Зі свого боку міністр внутрішніх справ Марі Рантанен заявила, що рішення ухвалили з метою "захисту національної безпеки" країни. 

24 листопада влада Фінляндії оголосила про тимчасове закриття всіх КПП на кордоні з РФ, за винятком найпівнічнішого - "Райя-Йоосеппі", розташованого за 250 км від Мурманська. Пізніше Орпо допустив закриття і цього пункту, якщо з російського боку не припиниться потік біженців із країн Африки та Близького Сходу. 

Раніше повідомлялося, що Фінляндія не бачить сенсу в переговорах з Росією щодо ситуації на кордоні.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті