Фінляндія надасть Україні військову допомогу на 100 мільйонів євро

Фінляндія надішле Україні 20-й пакет військової допомоги вартістю 100 мільйонів євро. Про це повідомляє сайт уряду Фінляндії 17 листопада.

"Це вже 20-й пакет оборонної допомоги Україні. Заміна оборонних засобів, що містяться в цьому пакеті, коштуватиме Фінляндії приблизно 100 мільйонів євро", - зазначається у повідомленні.

В уряді Фінляндії додали, що загальна сума військової допомоги вже складає 1,5 мільярди євро.

Також повідомляється, що з міркувань безпеки, а також для того, щоб гарантувати, що допомога надійде до місця призначення в цілості й схоронності, більш детальна інформація про вміст допомоги, спосіб доставки або графік не надається.

"Оборонна боротьба України ставить на карту безпекову ситуацію в Європі і Фінляндії в поточному десятилітті. Разом з нашими союзниками ми залишаємось непохитними у нашому зобов'язані підтримувати українців", - цитує сайт міністра оборони Фінляндії Антті Хякканена.

Як повідомлялось раніше, міноборони Великої Британії передало ЗСУ одяг та спорядження для підтримки в зимові місяці.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті