Головній бухгалтерці "Укртатнафти" повідомили про підозру у схемі привласнення 40 млрд гривень

Одна з фігуранток схеми привласнення 40 млрд гривень на "Укрнафта" і "Укртатнафта" отримала підозру від СБУ. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 3 лютого.

"Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки повідомили про підозру одній з фігуранток кримінального провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що мова йде про головну бухгалтерку "Укртатнафти". Вона переховувалась в Ужгородському районі на Закарпатті, але співробітники спецслужби встановили її  місцезнаходження.

"Серед іншого встановлено, що ПАТ "Укртатнафта" виробляло та реалізовувало  пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку, хоча відповідне податкове навантаження закладалось у ціну для споживачів, – сказано в повідомленні. – Тож заборгованість по сплаті акцизу за даним епізодом складає 605 млн грн".

Зазначається, що правоохоронці продовжують активні слідчі дії у рамках провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом акціонерних товариств. Зокрема, у Дніпрі було викрито приміщення, де зберігалась прихована бухгалтерія однієї з компаній. Також знайдено документи пов’язаних підприємств, печатки тощо.

Таким чином, правоохоронці відшуковують виведені активи "Укрнафти" і "Укртатнафти" та встановлюють всі обставини протиправної діяльності колишніх керівників цих компаній.

Раніше повідомлялось, що СБУ викрила схеми привласнення 40 млрд гривень на ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта".

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті