Прем'єра фільму Бернара-Анрі Леві "Слава Україні!" відбулася в Києві

У Києві відбулася прем'єра документальної стрічки французького режисера, філософа та драматурга Бернара-Анрі Леві "Слава Україні!". Показ фільму відбувся у кінотеатрі "Жовтень", повідомляє  Укрінформ.

Французький режисер запросив глядачів у подорож Бучею, Харковом, Ізюмом, показуючи матеріальні та ментальні наслідки російських ударів: зруйновані житлові будинки, виснажених мешканців, які набралися хоробрості вийти з укриттів, надії на повернення близьких.

Леві зазначає, що найскладніше було знімати сцени із жінками. "Вони були схожі на мою маму та бабусю. Звичайно, це мене дуже розчулило, до сліз. Сьогодні, коли я бачу цей фільм, напевно, сотий раз, я досі розчулююсь", - розповів режисер.

Очільник Міноборони Олексій Резніков наголосив, що фільм не лише стимулюватиме надання військової допомоги Україні, а й боротиметься із "синдромом втомленості" від війни. На його думку, головна мета стрічки - розповісти всьому світові, з яким ворогом стикнулася Україна, і яких втрат зазнала - та попри все продовжує боротися.

"Якщо ви пригадаєте фінальні слова Леві: попіл змученості розвіється. Одна із загроз - це "синдром змученості" від війни, особливо в країнах-партнерах. Він може призвести до відмови в допомозі. Оскільки люди ризикують своїми податками: коли уряди ухвалюють рішення дати нам черговий пакет - зменшуються бюджетні можливості та починаються розмови про ціни, їжу та інші проблеми", - зазначив міністр оборони.

Резніков підкреслив, що Леві вірить у перемогу України та прагне донести всьому світові, що Україна переможе.

Під час прем'єри режисер повідомив, що стрічку незабаром презентують у всіх країнах Європи. Також, за його словами, за кілька місяців фільм побачать у Конгресі США.

Як повідомлялося, уперше фільм "Слава Україні!" показали 6 лютого у кінотеатрі "Бальзак" у Парижі. На премʼєру завітали експрезидент Франції Франсуа Олланд, мер Парижа Анн Ідальго, посол України у Франції Вадим Омельченко, політичні, культурні та медійні діячі Франції.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті