Відправлення допомоги від Фінляндії до України затримується через страйк докерів

Доставка допомоги для України, про яку міністерство внутрішніх справ Фінляндії оголосило минулого тижня, затримується через страйк. Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Yle.

Вантаж містить три пожежні машини, карету швидкої допомоги та обладнання для рятувальних операцій. Однак він затримується в дорозі через страйк, організований Профспілкою працівників автотранспорту AKT.

Страйк докерів розпочався вранці 15 лютого після того, як профспілка AKT відхилила посередницьку пропозицію для врегулювання трудового спору в транспортному секторі. 

Переговори щодо трудового договору докерів продовжаться в середу. Страйк є безстроковим.

У міністерстві внутрішніх справ сподіваються відправити необхідну допомогу в Україну протягом цього тижня, але точний час відправки поки невідомий. У МВС також заявили агентству STT, що затримка не буде значною.

Інша допомога, спрямована в Україну, також може бути затримана на кілька днів через страйк.

Як повідомлялося раніше, 20 лютого глава МЗС Фінляндії анонсував підготовку 13-го пакета допомоги Україні та певні рішення про танки.

Статті

Світ
16.04.2024
09:07

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Всі статті