Євросоюз проводить екстрену нараду з питань зниження залежності від російського газу

Міністри енергетики Євросоюзу проводять екстрену нараду з питань зниження залежності від російського газу. Про це повідомляє ВВС.

Видання нагадує, що минулого тижня Європейська комісія запропонувала, щоб країни-члени ЄС скоротили споживання газу на 15%.

Очікується, що на сьогоднішній зустрічі міністри схваллять цей план.

Проект угоди передбачає добровільні кроки країн-учасниць блоку щодо скорочення споживання газу.

25 липня російські ЗМІ повідомили, що "Газпром" має намір зупинити ще одну турбіну Siemens на компресорній станції "Портова" (це частина основного газопроводу "Північний потік" із Росії до Європи). У компанії пояснили це необхідністю відремонтувати турбіну.

Міністр промисловості Чехії Йозеф Сікела заявив, що за планами "Газпрому" скоротити постачання газу до Європи стоїть особисто Володимир Путін.

"Ми не знаємо, наскільки холодно буде взимку, але ми точно знаємо, що Путін продовжить грати у свої брудні ігри, обманюючи та шантажуючи постачанням газу. Це те, до чого ми повинні підготувати наші домогосподарства та економіку", - сказав він.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті