Європа готова до повного припинення постачання газу з росії - єврокомісар

У Євросоюзі готові до повного припинення постачання російського газу. Про це 3 вересня з посиланням на комісара ЄС з економіки Паоло Джентілоні повідомляє NDTV.

"Ми добре підготовлені протистояти екстремальному використанню росією газового шантажу. Ми не боїмося рішень путіна. Звичайно, ми просимо росіян дотримуватися контрактів, але якщо вони цього не зроблять, ми готові реагувати", - заявив чиновник.

За словами Джентилоні, в Європі активно працюють над заповненням паливних сховищ до початку опалювального сезону. Наразі запаси газу в ЄС досягли 80 відсотків завдяки диверсифікації постачання.

Втім, чиновник зазначив, що ситуація у різних країнах із газом склалася неоднакова.

Нагадаємо, за словами Володимира Зеленського, РФ готується до енергетичного удару по Європі майбутньої зими.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті