Єврокомісія розробляє для країн ЄС критерії допуску росіян, які біжать від мобілізації

Єврокомісія розробляє рекомендації для країн Євросоюзу з критеріями допуску на територію ЄС росіян, які біжать від мобілізації, та потенційного надання їм притулку. Про це заявив офіційний представник Єврокомісії Ерік Мамер 27 вересня на брифінгу у Брюсселі, повідомляє DW.

Мамер нагадав, що для притулку недостатньо просто приїхати на кордон, а важливо подати офіційне клопотання про притулок. Обов'язок країн-членів Євросоюзу – розглянути ці клопотання, зазначив Мамер.

Нинішню ситуацію із припливом мігрантів із РФ на зовнішніх кордонах ЄС у Єврокомісії назвали стабільною, зазначивши приріст на російсько-фінському кордоні.

У повідомленні наголошується, що країни ЄС по-різному відреагували на перспективу надання притулку росіянам, які не бажають воювати в Україні і з цієї причини залишають РФ. Через кілька днів після оголошення в росії мобілізації в Євросоюзі почалися технічні дискусії про єдиний підхід до допуска цієї категорії громадян на територію ЄС.

Як повідомлялося, за останні дві доби до Грузії в'їхало понад 21 тис громадян РФ.

Казахстан уже заявив, що не видаватиме росії тих, хто втік від мобілізації.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті