Єврокомісія хоче запровадити санкції проти гірничодобувної промисловості РФ – Financial Times

У новий пакет санкцій проти РФ Європейська комісія хоче внести заборону на інвестиції у гірничодобувний сектор росії. Про це 6 грудня повідомляє Financial Times.

"Заборона на інвестиції у видобуток корисних копалин, яка матиме винятки для деяких конкретних продуктів, є частиною дев'ятого пакету санкцій ЄС, який офіційні особи обговорюватимуть з державами-членами найближчими днями та мають узгодити до кінця наступного тижня", - повідомляє видання. з посиланням джерела.

Також у новий пакет санкцій хочуть внести контроль за експортом цивільних технологій, які теоретично можуть бути використані при виробництві зброї. Обговорюватиметься і заборона на операції з ще трьома російськими банками, так само як і персональні санкції проти 180 осіб.

Інші елементи проекту пакету включають заборону чотирьох російських медіа-каналів, які, за словами ЄС, використовуються для просування московської пропаганди, експортний контроль над продукцією подвійного призначення вартістю понад 2,3 мільярди євро та заборона на співпрацю з російськими маркетинговими та дослідницькими компаніями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 5 грудня в країнах ЄС почало діяти ембарго на нафту з росії.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті