Евакуація мешканців Донеччини є обов'язковою, а не примусовою - Кириленко

Евакуація мешканців Донеччини є обовязковою, а не примусовою. Про це наголосив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в ефірі телемарафона.

"Евакуація іде так, як ми і планували. Вона не буде відразу активною, тому що не завершився літній період. Втім люди виїзждають і щодня ми фіксуємо відповдну кількість: за минулий день було 136 осіб до Кропивницького", - зазначив він.

"Ті плани, які ми поставили - до початку осінньо-зимового опалювального періоду- щоб виконати ці плани і Донеччина в умовах активних бойових дій мал можливість пройти цей період. Перша задача - зупинити ворога і щоб люди були у безпеці -зберегти їх життя", - розповів Кириленко.
За фого словами, якщо людина відмовляється від евакуації, то підписує відповідний документ.
"Людина, яка підписує документ (про відмову від евакуації - ред) отримає розяснення, що вона ознайомлена з вимогами і Кодексом про адімністративні правопорушення із вимогами Кримінального кодексу України - що батьки несуть безпосередню відповідальність за своїх дітей, і що евакуція є обовязковою. Звичайно, це не примусова евакуація. Якщо людина на відріз відмовляється евакуюватися, вона повинна розуміти наслідки. Це зовсім не означає, що їх лишать у біді, але вони мають розуміти наслідки, особливо у зоні бойових дій. А лінія фронту величезна на Донеччині, і таких міст велика кількість. В першу чергу зараз ми акцентуємо увагу на таких містах (де ведуться активні бойові діїї - ред)", - зазначив Кириленко.

Як повідомлялося раніше, 2 серпня почалася обов'язкова евакуація з Донецької області.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті