Евакуація з Бахмута сповільнилася, щодня з міста виїжджає 5-10 людей - заступник мера

Евакуація з прифронтового Бахмута, де йдуть запеклі бої, сповільнилася до краплі. Про це сказав заступник мера міста Олександр Марченко в коментарі CNN.

За його словами, щодня евакуюють від п’яти до десяти людей, тоді як під час піку евакуації з міста залишали до 600 людей.

"Противник руйнує все вщент, б’є по багатоповерхових будинках, житловому сектору. Є авіанальоти, артилерійські обстріли, мінометні обстріли. Ворог б’є по місту з усього, що може", – сказав він.

Він зазначив, що приблизно від 4000 до 4500 людей все ще перебувають у Бахмуті, але Марченко сказав, що їх важко вмовити залишити.

Більшість, за його словами, "боїться, що їм нікуди піти і з чим піти".

За його словами, в місті залишилося четверо медичних працівників, для мешканців працюють пункти обігріву.

Як повідомлялося раніше, РФ не взяла під контроль місто Бахмут на Донеччині, масового відведення звідти українських військ не відбувається.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті