Евакуаційні потяги для фронтових областей продовжують курсувати із Запоріжжя, Херсона та Покровська

Безплатні евакуаційні потяги продовжують курсувати з прифронтових Донецької, Запорізької та Херсонської областей до інших регіонів України. Про це 12 березня у Telegram повідомляє прес-служба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"З небезпечних регіонів продовжують курсувати безоплатні евакуаційні потяги. Наразі жителі Донеччини, Запоріжжя та Херсона можуть виїхати безплатними евакуаційними поїздами до центральних та західних регіонів", - повідомили у міністерстві.

Для того, щоб скористатися цими рейсами, а також отримати фінансову допомогу від держави, необхідно зареєструватися в органах місцевого самоврядування. Під час реєстрації на евакуацію необхідно обов'язково повідомити, до якої станції ви плануєте слідувати. Попередня реєстрація дозволяє отримати 2 тисячі гривень на кожного дорослого та 3 тисячі гривень на дитину чи людину з особливими потребами.

У Мінреінтеграції повідомили, що зараз у рамках цієї програми курсують такі евакуаційні потяги:

  • №119/120 Запоріжжя – Кривий Ріг – Львів. Відправлення зі станції до Запоріжжя о 09:45, прибуття до Львова – о 11:44.
  • №110/109 Херсон – Львів. Відправлення з Херсонського вокзалу о 14:27, прибуття до Львова о 10:18 наступного дня. Цей поїзд слідує через станції Миколаїв, Шевченка, Біла Церква, Вінниця, Хмельницький, Тернопіль.
  • № 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів. Відправлення зі станції у Покровську о 14:15, прибуття до Львова – о 12:44 наступного дня. Цей поїзд прямує через станції Дніпро, Шевченка, Вінницю, Хмельницький та Тернопіль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у двох містах Дніпровщини відкрилися центри допомоги евакуйованим мешканцям Бахмута.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті